ZicLok Binder

  - Snel, klik vast, klik los, zonder doorsteken
  - Losmaakbaar, grote kracht
  - Duurzaam, sterk en langdurig herbruikbaar
  - Open Source


engels

Leverbaarheid van ZicLok binders:

De binders zijn in allerlei vormen ontworpen maar ze worden nog niet in aantallen geproduceerd voor een lage prijs. Dat zou moeten met spuitgieten maar daarvoor is eerst een matrijs nodig en die kost veel geld. De binder die hierboven en op de video is te zien is een spuitgiet-exemplaar van een eenmalige heel kleine proefserie. Die is gemaakt met een speciale matrijs die een korte levensduur had. Ook was de detaillering beperkt in fijnheid.

Wel zijn er binders van een ander model, hieronder getoond, speciaal vormgegeven voor 3Dprinten met de SLS methode. De strip is plat om voldoende flexibiliteit te krijgen van het 3Dprintmateriaal, dat bestaat uit samengesmolten heel korreltjes nylon. Deze binders zijn niet altijd betrouwbaar doordat het erg aankomt op de instellingen van de printer. Soms breken de strips. De eisen van flexibiliteit, sterkte en fijne details zijn op het randje van de mogelijkheden van 3Dprinten. Bovendien is het materiaal nogal ruw, zeker bij de eerste keren gebruiken. Maar het is mogelijk dat er binnenkort wel wegen worden gevonden voor het printen van betrouwbare binders op deze manier.

Op langere termijn is goed 3Dprinten van de binders zeker te verwachten want er komen nieuwe 3Dprinters op de markt die sneller en beter kunnen printen. Het is mogelijk dat er zo goede binders gemaakt kunnen worden, zonder de hoge aanloopkosten van een matrijs. Ook kunnen er mogelijk matrijzen mee geprint worden. Daarom is in de toekomst leverbaarheid van ZicLok binders in 3Dgeprinte uitvoering te verwachten.

Mensen die laten weten interesse te hebben en waarvan ik het emailadres heb zal ik op de hoogte houden.Contact      Home