Touw vastmaken zonder te knopen
Simpel en snel : trek in, trek los, spanbaar


engels

Doel

Gebruiken van draad, koord en touw met gemak.

- De kunst van het knopen is niet nodig. Ook losmaken is geen zorg meer. De draad kan altijd snel los, ook na nat geweest te zijn en na zware belasting.

- Bovendien kan de Line-Link na het vastmaken altijd extra worden gespannen of versteld.

- De verbinding kan midden in de draad gemaakt worden. Een vrij uiteinde wordt niet gebruikt.

- Het werkt zuinig door goed materiaalgebruik. Het touw wordt niet beschadigd en hoeft niet doorgesneden te worden. De koppelingen en de draad kunnen worden hergebruikt.

Gebruik
Voor vastmaken van het touw of de draad wordt een koppelblok gebruikt.De draad wordt met een bocht om twee haken gelegd. Door aan de draad te trekken schuift deze verder de koppeling in. De draad wordt vastgegrepen door de koppeling. Klaar is de bevestiging.

Losmaakbaar
Door omhoog trekken van het losse einde van de draad kan de klemkracht op de draad opgeheven worden. De draad blijft vastgehaakt in de eerste haak en kan zo losser worden gesteld. Door deze verder uit deze haak te trekken komt de draad helemaal uit de koppeling.

Eenvoudig en betrouwbaar
De draad klemt door omzetting van de eigen spanning vast binnen het blokje. Er zijn weinig bewegende delen. De haken drukken om de knelkracht op te wekken voor het aanpassen aan de dikte van de draad. Kleine afmetingen en een sterke en veilige verbinding worden zo bereikt. Dit systeem is nieuw. Het is geschikt om gemaakt te worden door SLS 3D printen.

Bevestiging
Met een oog aan de bovenzijde wordt de koppeling bevestigd, aan andere voorwerpen of aan een draad. Een draad kan met een lus door het oog worden gestoken en dan om de gehele koppeling wordt geslagen en zo een knoop vormen, zoals in de afbeelding rechts is gebeurd. Op deze manier zijn twee uiteinden vrij om ergens aan vast te koppelen.
Een ander model bestaat uit twee gekoppelde gelijke koppelsystemen zoals de bovenste afbeelding laat zien. Dit systeem kan worden gebruikt om draad aan draad te koppelen.

Spannen
Het is mogelijk om de lengte van het verbonden deel van de draad te verkorten door deze te verschuiven. Hiervoor moet de belasting door de trekkende draad met de hand worden verminderd en gelijktijdig aan het losse deel van de draad worden getrokken.

Verkrijgbaarheid
Een 3D geprinte werkende versie van het Line-Link koppelhaakje is klaar voor gebruik. Het is een 21 mm. model met een oogje, zoals rechts afgebeeld. 20 stuks samen kunnen worden besteld bij Shapeways.

Contact