Een nieuw snel bundelsysteemSpeciaal :

- Makkelijk en snel

- Nieuw systeem, sterk en duurzaam, herbruikbaarMakkelijk in gebruik
Voor koppelen wordt de strip of draad zijdelings ingelegd, makkelijk en snel. Zonder te kijken, insteken van het vrije eind in een nauwe opening is niet nodig. De strip is direct op bijna de goede lengte en kan in dezelfde handeling verder gespannen worden.

Losmaakbaar
De strip wordt voor losmaken in dwarsrichting uit de koppeling getrokken en de koppeling is daarna geschikt voor hergebruik. Snel en makkelijk. Een lip verzekert het inleggen.

Snelheid
Snel los- en vastmaken voor tijdelijk bundelen. Dit is handig voor behandelen van materialen.

Sterkte
Het ZicLok koppelstuk trekt zichzelf dicht om de strip en klemt het systeem vast met een toenemende kracht. Een grote belastbaarheid wordt zo verzekerd. De strip en het inhaken van de tanden ervan gaat snel en precies zodat een goede kracht van de omspanning kan worden bereikt.

Lage productiekosten
Een binder zoals rechts getoond kan worden gemaakt uit één stuk uit kunststof door spuitgieten, met een eenvoudige tweedelige matrijs.

Uitvinding
Het ZicLok systeem is het enige eenvoudige systeem dat zijdelings inleggen mogelijk maakt bij een hoge belastbaarheid. De werking van de koppeling is fundamenteel anders dan die van de bestaande gespen en spanbare verbindingen en werkt sneller.

Toekomst
Dit is een universeel principe. Het kan bij koppelingen voor diverse toepassingen worden gebruikt.
Een eerste proefserie is gefabriceerd in een klein aantal. Dat is een binder voor algemeen gebruik met een grote kop en een ronde strip met grote tanden, zoals rechts getoond.
Videobeelden van het gebruik ervan vindt u op ZicTie.

Onderstaand ziet u een tekening van een andere vorm, met andere verhoudingen, even sterk, maar met fijnere tanden en een twee maal kleinere kop. Deze kleinere maten zijn mogelijk bij normaal spuitgieten door de grotere fijnheid in plaats dan bij het proces dat is gebruikt voor het prototype.

Het andere getoonde witte model is type 41. Dit is een bundelband die kan worden gefabriceerd met de 3D printer, voor toepassing bij beperkte belasting. Ditzelfde model kan na enige kleine veranderingen worden geproduceerd door spuitgieten. Dat levert een fijnere vertanding, grote sterkte en stevigheid.

Patenten : NL1033810, NL1037325, WO2008136660, US8578565.


  willem.hienekamp@ziclok.com   Home   Werking   Vergelijking

  Biobind